Grillribs med BBQ-sås

Grillribs med BBQ-sås

Av: / Foto: https://www.ica.se/recept/texas-grillrib
60 min
4 portioner
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg grillribs
    2. 33 cl ale
    3. 1 l köttbuljong (vatten + buljongtärning eller fond)
    4. 1 dl rödvinsvinäger
    5. 5 st vitlöksklyftor
    6. 1 st gul lök
  1. BBQ-sås

    1. 2 st vitlöksklyftor
    2. 3 dl ketchup
    3. 4 msk rårörssocker
    4. 2 msk rödvinsvinäger
    5. 2 msk japansk soja
    6. 1 msk dijonsenap
    7. 2 msk mald ingefära
    8. 1 tsk Liquid smoke
    9. 1 krm cayennepeppar
    10. flingsalt
    11. svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      BBQ-sås: Skala och riv vitlöken. Blanda vitlöken med alla ingredienser i en kastrull utom salt och peppar. Koka sakta ca 25 minuter. Smaksätt med salt och peppar.

    2. 2.

      Lägg ribsen i en stor kastrull och häll i ale, buljong och vinäger. Krossa vitlöksklyftorna, skala och klyfta löken och lägg i.

    3. 3.

      Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt sjuda 1-1 1/2 timme eller tills ribsen börjar lossna från benen. (Det här går bra att göra dagen före.)

    4. 4.

      Grilla ribsen. Pensla ribsen med BBQ-såsen under grillningen.

    5. 5.

      Till servering: Servera med smulad ädelost, färskpotatis och gärna BBQ-sås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?