Grillat rimmat fläsk med honungsglaze och bönsallad

Grillat rimmat fläsk med honungsglaze och bönsallad

Av: / Foto: Wolfgang Kleinschmidt
120 min
6 personer
Rimmat fläsk på grillen blir fenomenalt gott
Fler recept på:
Sallad, Bönor, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 2–3 nävar hickoryflis
    2. 1,2 kg rimmat sidfläsk
  1. Glaze

    1. 1 dl honung
    2. 3 msk japansk soja
    3. 2 msk koncentrerad äppeljuice
  2. Rub

    1. ½ msk gula senapsfrön
    2. ½ msk bruna senapsfrön
    3. 1 tsk gurkmeja
    4. 1 msk hel svartpeppar
    5. 2 msk brun farin
    6. 1 msk lökpulver, finns i kryddhyllan
  3. Gröna bönor och silverlök

    1. 400 g gröna bönor, t ex haricots verts, sockerärter, bondbönor
    2. 1 st silverlök
    3. 1 dl olivolja
    4. 2 msk äppelcidervinäger
    5. 2 msk dijonsenap
    6. 1 msk grov senap
    7. 1 msk krossad rosépeppar
    8. ½ kruka färsk dragon, plockade blad
    9. 200 g färsk spenat

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Blanda ingredienserna till glazen. Ställ åt sidan. Blötlägg hickoryflisen, ca 30 min.

    2. 2.

      Mixa ingredienserna till rubben till ett fint pulver. Gnid in fläsket med det.

    3. 3.

      Grilla fläsket på direkt värme till fin färg. Pensla på glaze och flytta till indirekt värme.

    4. 4.

      Lägg på flis och grilla under lock på 120°. Fyll på med flis så fort det slutar ryka och pensla fläsket med glaze varje gång. Köttet är klart efter 1½–2 tim.

    5. 5.

      Koka bönorna i saltat vatten ½–1 min. Häll av och kyl ner direkt i isvatten. Låt de kalla bönorna rinna av på en handduk.

    6. 6.

      Skiva silverlöken tunt och lägg den i kallt vatten i ca 1 tim eller spola den i kallt vatten i 10 min. Låt rinna av på handduk.

    7. 7.

      Blanda olja, vinäger, senap, rosépeppar och dragon. Vänd ner bönor, lök och spenat. Skär upp fläsket i skivor och servera med salladen.

Fler recept på:
Sallad, Bönor, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?