Grillade veggiespett och kryddig couscous

Kay

Grillade veggiespett och kryddig couscous

Av: / Foto: Sanna Livijn Wexell
1
Annons

Ingredienser

  1. Spett

    1. 0,5 st grön paprika
    2. 0,5 st röd paprika
    3. 0,5 st aubergine
    4. 2 st Schalottenlökar
    5. 1,5 msk olivolja
    6. 0,5 msk tamari
    7. 0,25 msk balsamvinäger
    8. 0,5 tsk honung, flytande
    9. 0,5 krm salt
    10. 0,5 krm svartpeppar
    11. 2 st grillpinnar
  2. Couscous

    1. 25 g Schalottenlök
    2. 0,5 msk olivolja
    3. 0,25 tsk paprikakrydda
    4. 1 msk tomatpuré
    5. 0,25 tsk sambal oelek
    6. 1 dl vatten
    7. 1 dl couscous
    8. 0,5 krm salt

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Om grillpinnarna är i trä, låt dom ligga i vatten i 15 minuter.

    2. 2.

      Skölj paprika och aubergine och skär dem i spettvänliga bitar. Skala schalottenlök.

    3. 3.

      Blanda ihop olja, tamari, balsamvinäger och honung i en bunke och lägg i grönsakerna och löken. Blanda om ordentligt och krydda med salt och peppar efter smak.

    4. 4.

      Trä grönsaker och lök på spetten och lägg på en plåt. Grilla i ugnen ca 10-15 min.

    5. 5.

      Couscous: Skala och finhacka schalottenlöken. Värm lite olja i en kastrull och fräs löken utan att den tar färg. Tillsätt paprikapulver, tomatpuré och sambal och fräs runt några sekunder. Tillsätt vatten och låt det koka upp. Häll i couscousen, blanda om, lägg på ett lock och ta av couscousen från plattan. Låt den stå och dra ca 5 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?