Grillade Savojkåldolmar

Grillade Savojkåldolmar

Av:
Koldålmar gjorda på savoykål och snabbt grillade innan servering.
Annons

Ingredienser

  1. Kåldolmar

    1. 0.5 dl rRis
    2. 1/2 st Lök
    3. 300 g Blandfärs
    4. 1 st Ägg
    5. 1 dl Öl
    6. 1 st Savoykålshuvud
    7. 1 st Rosmarin
    8. 1 st Timjan
  2. Stekning

    1. 2 msk Smör
    2. 1 tsk Sirap
  3. Sås

    1. 3 dl Kött eller hönsbuljong
    2. 2 tsk Maizena

Gör så här

    1. 1.

      Kåka savoykålsblad 10 minuter. Koka riset. Fräs lök, vitlök i smör. Stek upp blandfärs i löken och lägg i ägg, öl, rosmarin, timjan, salt, ris och peppar. Fördela köttfärsen i bladen och rulla ihop. Stek kåldolmarna i smör några minuter och ringla över sirap. Lägg över kåldolmarna i en gryta och koka ihop med buljongen. Låt koka under lock 30 minuter. Koka upp sås på rester från stekningen. Ta upp kåldolmarna och ringla över sesamolja. Grilla någon minut på varje sida.

Är innehållet i detta recept olämpligt?