Grillade pilgrimsmusslor

Grillade pilgrimsmusslor

Av:
40 min
4 personer
Recept på grillade pilgrimsmusslor.
Fler recept på:
Sallad, Potatis, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 200 g gemsallad
    2. 8 st salladslökar
    3. 500 g små kokta färskpotatisar
    4. olivolja och salt
    5. 600 g pilgrimsmusslor
    6. 60 g parmesanost
    7. flingsalt
  1. Grillad citrusdressing

    1. 1 stick lime
    2. 1 st citron
    3. 1 tsk flytande honung
    4. ½ dl olivolja
    5. salt

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Börja med dressingen. Dela lime och citron och grilla dem runtom över direkt värme tills de är nästan brända, 6–7 min. Låt svalna.

    2. 2.

      Pressa ur all saft i en skål och blanda med honung och olivolja. Smaka av med salt.

    3. 3.

      Dela salladen i kvartar, skär löken i dm­-långa bitar. Vänd sallad, lök och potatis i olja och lite salt. Salta musslorna och pensla dem med lite olja.

    4. 4.

      Grilla alla grönsaker på direkt värme i ca 5 min. De ska ha fin grillyta. Grilla musslorna hastigt, ca 30 sek på varje sida.

    5. 5.

      Lägg upp grönsaker och musslor. Ringla över dressingen och hyvla över ost. Toppa med flingsalt.

Fler recept på:
Sallad, Potatis, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?