Grillade lammfärsspett med frisk tabbouleh och couscous

Grillade lammfärsspett med frisk tabbouleh och couscous

Av:
35 min
4 port
Kom ihåg att lammfärsen ska vara väl tinad!
Annons

Ingredienser

  1. Bas

    1. 1/2 frp mynta
    2. 500 g lammfärs
    3. 2 st pressade vitlöksklyftor
    4. 1 msk tomatpuré
    5. 1 tsk spiskumin
    6. 1 krm chiliflakes
    7. 1/2 tsk salt
    8. 3 dl coscos
    9. 1 st kycklingbuljong
    10. 1/2 st citronsaft
  2. Citronyoughurt

    1. 1/2 st citronskal
    2. 2 1/2 dl turkiskyoghurt
  3. Tabbouleh

    1. 1/2 knippe bladpersilja
    2. 1 st rödlök
    3. 4 st tomater
    4. 1/2 st citronsaft
    5. 1/2 tsk salt
    6. lite olivolja

Gör så här

    1. 1.

      Citronyoughurt: finriv skalet från 1/2 citron och lägg i en liten skål. Blanda med 2 1/2 dl turkisk yoghurt och 2 krm salt.

    2. 2.

      Tabbouleh: finhacka 1/2 knippe bladpersilja, 1 rödlök och 4 tomater. Lägg allt i en bunke. Blanda med pressad saft från den använda citronhalvan, 1/2 tsk salt och lite olivolja.

    3. 3.

      Tillaga 3 dl couscous enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot 1 tärning kycklingbuljong.

    4. 4.

      Finhacka bladen från 1/2 förp mynta och lägg i en bunke. Blanda ner ca 500 g lammfärs, 2 vitlöksklyftor (pressade), 1 msk tomatpuré, 1 tsk spiskummin, 1/2 tsk salt och 1 krm chili flakes.

    5. 5.

      Fördela lammfärssmeten på blötlagda grillspett och grilla 5-7 min, tills färsen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Vill du inte grilla, se tips!

    6. 6.

      Vänd ner 1 förp russin, pressad saft från 1/2 citron och 2 krm salt i couscousen. Servera med nygrillade lammfärsspett, tabbouleh och citronyoghurt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?