Citronyoughurt: finriv skalet från 1/2 citron och lägg i en liten skål. Blanda med 2 1/2 dl turkisk yoghurt och 2 krm salt.
Tabbouleh: finhacka 1/2 knippe bladpersilja, 1 rödlök och 4 tomater. Lägg allt i en bunke. Blanda med pressad saft från den använda citronhalvan, 1/2 tsk salt och lite olivolja.
Tillaga 3 dl couscous enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot 1 tärning kycklingbuljong.
Finhacka bladen från 1/2 förp mynta och lägg i en bunke. Blanda ner ca 500 g lammfärs, 2 vitlöksklyftor (pressade), 1 msk tomatpuré, 1 tsk spiskummin, 1/2 tsk salt och 1 krm chili flakes.
Fördela lammfärssmeten på blötlagda grillspett och grilla 5-7 min, tills färsen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Vill du inte grilla, se tips!
Vänd ner 1 förp russin, pressad saft från 1/2 citron och 2 krm salt i couscousen. Servera med nygrillade lammfärsspett, tabbouleh och citronyoghurt.