Grillade kycklingspett med ris

Grillade kycklingspett med ris

Av: / Foto: Patrik Bengtsson
60 min
4 Portioner
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 900 Gram Kycklingfilé
    2. 4 Portioner Jasminris
  2. Marinad

    1. 1 Dl Turkisk Yoghurt
    2. 2 Msk Tomatpuré
    3. 1 Skvätt Citronjuice
    4. 2 St Vitlöksklyftor
    5. ½ Dl Olivolja
    6. 2 Krm Chilipulver
    7. 1 Tsk Timjan
    8. 1 Tsk Spiskummin
    9. ½ Msk PaprikaPulver
    10. 1 Krm Salt
    11. 1 Krm Vitpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och låt stå medan du förbereder kycklingen. Skär kycklingen i bitar. Häll över marinaden och blanda ordentligt.

    2. 2.

      Täck med plast och låt gärna kycklingen marineras i kylen några timmar. Gärna över natten. Om du inte har tid att vänta så kan du låta kycklingen marineras i rumstemperatur i 30 minuter.

    3. 3.

      När kycklingen har marinerats, trä den på spett. Grilla i ugn eller på grillen. Lägg antingen tomaterna bredvid kycklingen på grillen eller på en plåt i ugnen.

    4. 4.

      I ugn: Värm ugnen till 225 grader med grillfunktion på. Lägg spetten på ett galler med en plåt under. Tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.

    5. 5.

      På grillen: Grilla kycklingen ca 6-8 minuter på varje sida.

    6. 6.

      Serveras med ris och café de paris sås.

Är innehållet i detta recept olämpligt?