Grillade kycklingben, tabbouli, guacamole och vitlöksbröd

Grillade kycklingben, tabbouli, guacamole och vitlöksbröd

Av: / Foto: (c) jthansson
45 min
2 pers
En perfekt "äta-framför-fotobollen / Let's dance eller vad-man-nu-ser-på-TV" middag. Bara hacka och blanda, och vänta medan kycklingen blir klar.
Annons

Ingredienser

 1. Kyckling

  1. 500 g färska kycklingben
  2. spiskummin
  3. gurkmeja
  4. salt
  5. peppar
  6. olja
 2. Tabbolui

  1. 1 kruka persilja
  2. 1 st schalottenlök
  3. 1/2 dl couscous
  4. 1 näve färsk mynta
  5. tomater
  6. salt
  7. peppar
  8. 1/2 st lime
  9. sumak
 3. Guacomole

  1. 1 st avocado
  2. 1 st vitlöksklyfta
  3. 2 msk creme fraish
  4. några droppar tabasco
  5. salt
  6. peppar

Gör så här

  1. 1.

   Värm en stekpanna. Salta och peppra kycklingbitarna. Jag brukar ta spiskummin (för att få lite spännande smak) och gärna gurkmeja - det ger fin färg, smak och nytta. Paprika funkar också för den som gillar det. Sedan steker jag dem på stekjärnet tills de får fin färg och yta. Därefter i en ugnsform som är smord. Och in i ugnen på ca. 200°.

  2. 2.

   Börja med att koka couscous (funkar med blötlagd bovete som legat några timmar, eller burgur som är tillagad). Tabboluin görs enkelt genom att hacka ihop persilja, schalottenlök (finhackad), blanda ner couscous, och färsk mynta. Krydda med lite salt och peppar, sumak (ger härlig lite kryddig syrlighet) och olivolja och krama lime över. Ibland tärnar jag ner en tomat, eller några jordgubbar (härligt på försommaren) eller granatäppelkärnor. Ge tabboluin din egen karaktär.

  3. 3.

   Guacamole är ju bara mosa ihop avocado (har man inte fått den nog mogen funkar stavmixern bra) med en pressad klyfta vitlök, krydda med tabasco efter smak och salt och pepper. Och så en halv lime över som sedan blandas ihop.

  4. 4.

   Nu är snart kycklingen klar. 82° får den gärna bli då det är ben. Så är de tillagade och goda.

Är innehållet i detta recept olämpligt?