Grillade grönsaker med salsa verde

Grillade grönsaker med salsa verde

Av:
30 min
4 port
Passar till kött- eller fiskrätter eller som huvudrätt.
Annons

Ingredienser

    1. 1 squash
    2. 1 aubergine
    3. 1 röd paprika
    4. 1 gul paprika
    5. 1 rödlök
    6. 1 tsk salt
  1. Salsa verde

    1. 1 dl persilja (färsk)
    2. 2 sardeller
    3. 1 klyfta vitlök
    4. 2 msk kapris
    5. 2 msk citronsaft
    6. 1 dl olivolja
    7. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Börja med salsan. Grovhacka persilja, sardeller, vitlök och kapris med en kniv eller i en matberedare. Blanda med pressad citron och olja. Smaka av med peppar. Ställ i kylskåpet.

    2. 2.

      Skölj och skär grönsakerna i bitar. Salta squashen och auberginen, lägg bitarna i ett durkslag över en bunke och låt stå och rinna av i ca 5 min. Skölj av saltet.

    3. 3.

      Grilla grönsakerna på direkt värme på grillen eller i en het grillpanna.

    4. 4.

      Blanda de grillade grönsakerna med salsa verde och servera rumsvarmt.

Är innehållet i detta recept olämpligt?