Grillade falukorvsspett med senapskräm och potatis i folie

Grillade falukorvsspett med senapskräm och potatis i folie

Av: / Foto: Ralph Månsson
35 min
4 pers
Tycker du att falukorv är tråkigt och mossigt? Tänk igen! Det här läckra receptet med spett och foliepaket gör även traditionella korven till en riktigt god vardagsrätt.
Fler recept på:
Grilla , Svensk husmanskost
Annons

Ingredienser

    1. 600 g falukorv
    2. ca 1 tsk chiliflakes
    3. 1 paket bacon, ca 140 g
    4. 600 g färskpotatis
    5. 1 färsk gul lök
    6. 1 vitlöksklyfta
    7. 1 dl hackade örter, t ex persilja, timjan, basilika
    8. 1 citron, rivet skal
    9. salt och peppar
    10. 4 msk smör
  1. Senapskräm

    1. 2 dl crème fraiche
    2. 2 msk skånsk senap
    3. 2 tsk dijonsenap
  2. Dessutom behövs

    1. 8 grillpinnar
    2. ugnsfolie

Gör så här

    1. 1.

      Skär falukorven i åtta lika tjocka skivor. Krydda kanterna med lite chiliflakes för att få hetta. Vira baconskivor runt korvkanten och stick sedan in två grillspett genom korven och baconet. Obs! Träspett måste blötläggas i vatten först.

    2. 2.

      Koka potatisen i 6–8 minuter i lättsaltat vatten. Skär under tiden löken tunt och hacka vitlöken.

    3. 3.

      Häll av kokvattnet, dela potatisen i halvor. Lägg potatisen i en bunke och blanda med lök, vitlök, örter och citronskal. Salta och peppra.

    4. 4.

      Fördela potatisblandningen på fyra folieark. Lägg en klick smör ovanpå och vik ihop. Tillaga på grillen där det inte är alltför varmt i ca 15 minuter.

    5. 5.

      Grilla korvspetten i 2–3 minuter på var sida. Blanda ihop ingredienserna till senapskrämen och servera ihop med potatisen.

Fler recept på:
Grilla , Svensk husmanskost
Är innehållet i detta recept olämpligt?