Grillade amarettopäron med pistaschkaramell

Grillade amarettopäron med pistaschkaramell

Av:
30 min
4
Annons

Ingredienser

    1. 4 ätmogna päron
    2. 1/2 vaniljstång
    3. 4 msk amaretto
    4. 2 dl flytande honung
    5. vispad grädde vid servering

Gör så här

    1. 1.

      Halvera vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Rör ihop vaniljfrön och amaretto. Halvera päronen och pensla dem med blandningen.

    2. 2.

      Rosta pistaschnötterna i en panna på grillen tills de har fått fin färg. Ringla över honungen och låt den bubbla någon minut. Häll över på bakplåtspapper, ställ åt sidan och låt honungen stelna. Hacka pistaschkaramellen grovt.

    3. 3.

      Grilla päronen på direkt värme 3-5 min tills de har fått fin färg. Pensla med lite mer amarettoblandning.

    4. 4.

      Servera med pistaschkaramellen och lättvispad grädde.

Är innehållet i detta recept olämpligt?