Grillad sparris, pilgrimsmusslor och späda blad

Grillad sparris, pilgrimsmusslor och späda blad

Av:
30 min
4 port
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 12 st pilgrimsmusslor
    2. 2 buntar grön sparris
    3. 1/2 tsk salt
    4. 1 påse machesallad
  2. Dressing

    1. 2 dl creme fraiche
    2. 1 msk honung
    3. 1 msk färskpressad citronj
    4. 2 msk finstrimlad citronme
    5. 2 msk olivolja
    6. 2 krm salt
    7. 1 krm svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Trä pilgrimsmusslorna på dubbla, blötlagda träspett.

    2. 2.

      Dressing: Blanda creme fraiche, honung, citronjuice, citronmelissoch tillsätt olivolja, Smaka av med salt och peppar.

    3. 3.

      Skär bort den nedre torra delen på sparrisen. Pensla med olja och krydda med salt.

    4. 4.

      Grilla runt om på medelvärme 4-5 minuter. Lägg upp sparris och sallad på ett fat.

    5. 5.

      Pensla musslorna med olja. Grilla ca 1 minut på varje sida. Lägg spetten på salladen och klicka över dressingen. Strö lite flingsalt och svartpeppar över.

Är innehållet i detta recept olämpligt?