Grillad sparris med nötvinsvinägrett

Grillad sparris med nötvinsvinägrett

Av:
10 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 20 sparrisar (gröna)
  1. Nötvinägrett

    1. 1 dl blandade nötter
    2. 1 msk smör
    3. 1 msk honung
    4. 1 msk sherryvinäger
    5. 1 dl rapsolja
    6. salt
    7. peppar
  2. Till servering

    1. 1 näve blad, skott eller örter (t ex ärtskott, groddar, körvel)
    2. 1 citron (skalet)
    3. parmesan

Gör så här

    1. 1.

      Grilla sparrisen, antingen på grillen eller i en het grillpanna. Lägg på ett serveringsfat.

    2. 2.

      Hacka nötterna grovt och stek dem gyllenbruna i smör och honung i en stekpanna på medelvärme.

    3. 3.

      Lägg nötterna i en skål och häll på vinägern. Tillsätt oljan under omrörning och blanda ihop till en vinägrett. Smaka av med salt och peppar.

    4. 4.

      Håll nötvinägretten över sparrisen. Toppa med bladskott, citronzest och hyvlad parmesan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?