Grillad laxsida med räk- och pepparrotscréme - 512 kcal

Grillad laxsida med räk- och pepparrotscréme - 512 kcal

Av:
40 min
4 portioner
Kommer från Ulrikas kickstart - sommarkickstart 2017
Annons

Ingredienser

    1. 600 gr laxsida
    2. 1 st citron
    3. salt
    4. peppar
  1. Räk och pepparrotscr

    1. 2 dl créme fraiche
    2. 1 msk riven färsk pepparro
    3. 80 g ishavsrom
    4. 2 msk Eidens kaviar
    5. 100 gr räkor i lag
    6. 2 msk finhackad dill
    7. salt
    8. peppar
  2. Tillbehör

    1. 1 kruka salladsblad
    2. 1 dl räkor i lag
    3. dillkvistar
    4. ishavsrom

Gör så här

    1. 1.

      Pensla laxen med olja. Lägg laxsidan med framsidan neråt. Skiva citronen och lägg runt om. Grilla ca 5 minuter. Vänd laxsidan försiktigt så skinnet är mot gallret. Och lyft bort citronen och lägg på ett fat. Sätt lock på grillen och låt grilla ytterligare i ca 15 minuter. Strö på salt och peppar. (alternativt i ugn 20-25 minuter).

    2. 2.

      Blanda creme fraiche i en skål och blanda ner alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Lägg salladsblad på ett uppläggningsfat och lägg laxsidan över. Lägg på citronskivor och dekorera med dillkvistar. Toppa med räk- och pepparrotscremen och ex extra räkor och ishavsrom.

Är innehållet i detta recept olämpligt?