Grillad lax med varm spenatsallad

Grillad lax med varm spenatsallad

Av:
15 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 4 bitar lax
    2. salt, peppar
    3. 4-6 tomater
    4. 300 g färsk spenat
    5. 300 g sockerärter
    6. 1 msk rapsolja
    7. 2 vitlöksklyftor
  1. Sås

    1. 2 dl kesella
    2. saft av en 1/2 citron
    3. 1 tsk dijonsenap
    4. 2 msk hackad dill

Gör så här

    1. 1.

      Grilla laxbitarna några min på varje sida tills de är nästan genomstekta. Krydda

    2. 2.

      Skär tomaterna i skivor. Skölj spenaten. Skär sockerärterna i avlånga strimlor.

    3. 3.

      Hetta upp oljan i en vid panna. Pressa ner vitlöken och lägg i grönsakerna. Woka dem hastigt tills de är knappt mjuka. Krydda

    4. 4.

      Rör samman ingredienserna till såsen. Servera laxen på toppen av de varma grönsakerna och tomaterna tillsammans med såsen

Är innehållet i detta recept olämpligt?