(Grillad) lax med persikosalsa och quinoasallad

(Grillad) lax med persikosalsa och quinoasallad

Av:
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 600 g laxfile
    2. 1 tsk salt
    3. 1 krm peppar
  1. Salsa

    1. 2 persikor
    2. 4 salladslökar
    3. 1+1 lime
    4. 1/2 dl sweet chilisås
    5. 2 krm salt
  2. Sallad

    1. 2 dl quinoa
    2. 100 g babyspenat, färsk
    3. 2 tomater

Gör så här

    1. 1.

      Sallad: Koka quinoan och låt svalna. Ansa spenat, tärna tomater och blanda.

    2. 2.

      Salsa: Kärna ur och tärna persikorna. Ansa och finstrimla löken. Pressa saften ur 1 lime och blanda med sweet chili. Rör i persikor och lök. Smaka av med salt.

    3. 3.

      Fisk: Dela laxen i 4 bitar och krydda med salt och peppar. Grilla ca 3 min på varje sida.

    4. 4.

      Servera med limeklyftor.

Är innehållet i detta recept olämpligt?