Grillad lax med avokadotopping

Grillad lax med avokadotopping

Av:
25 min
4 port
Laxen går även bra att göra i ugnen. Lägg den i en ugnssäker form, lägg på några klickar smör och stek i 200 grader i 15–20 minuter. Om laxen är skinnfri går det bra att lägga den på aluminiumfolie.
Annons

Ingredienser

  1. Lax

    1. 650 g lax, helst med skinn
    2. 1 tsk grovt salt
    3. ½ tsk peppar
    4. 2 msk olivolja
  2. Avokadotopping

    1. 2 avokado
    2. ½ liten rödlök
    3. 200 g cocktailtomater
    4. 1 lime, juicen
    5. 1 msk olivolja
    6. 1 tsk salt
    7. ½ tsk peppar

Gör så här

    1. 1.

      Grillad lax: Tänd grillen.

    2. 2.

      Ringla olivolja över laxen och krydda med salt och peppar

    3. 3.

      Använd en bit hushållspapper och smörj in grillen med olivolja för att undvika att laxen grillar fast.

    4. 4.

      Lägg laxen på grillen med skinnsidan nedåt och stäng locket. Grilla i 10–15 minuter beroende på hur genomstekt du vill ha den. Titta till den då och då.

    5. 5.

      Avokadotopping: Skär avokadon i mindre bitar.

    6. 6.

      Tärna löken och hacka cocktailtomaterna.

    7. 7.

      Lägg allt i en skål och häll i limejuice och olivolja. Krydda med salt och peppar och blanda ihop.

    8. 8.

      Servera laxen med avokadotoppingen ovanpå.

Är innehållet i detta recept olämpligt?