Grillad karré med kokt vitkål

Grillad karré med kokt vitkål

Av: / Foto: (c) jthansson
30 min
2 pers
En ljuvligt enkel och god grillmiddag, lite GI-stuk. Vitkålen blir underbart god när den kokas lätt med smör och sedan lite panchetta.
Annons

Ingredienser

  1. Vitkål

    1. 1/4 huvud vitkål
    2. 1 msk färsk timjan
    3. 50 g smör
    4. 1/2 dl vatten
    5. 50 g stekt pancetta
    6. 1/2 st bananscharlottenlök
  2. Karré

    1. 2 st fläskkarré
    2. salt
    3. peppar
    4. grillolja / glace
    5. tomat

Gör så här

    1. 1.

      Börja med att preppa vitkålen (det tar ungefär samma tid att koka kålen som att grilla karrén). Skär i grova bitar. Lägg i kastrull. Lägg ner smör och timjan. Vatten, så det täcker botten, ungefär 1/2-1 dl. Koka så kålen har tuggmotstånd, max 5 min. Servera på tallriken med lite av vatten/smör som sås. Strössla lite färsk timjan ovanpå om du har.

    2. 2.

      Salta och peppra fläskkarrén. Lägg på grillen och låt den få fina grillränder. Vänd helst en gång.

Är innehållet i detta recept olämpligt?