Grillad jerk-kyckling

Grillad jerk-kyckling

Av: / Foto: Kent Jardhammar
105 min
4 portioner
Grillad jerk-kyckling i härligt kryddig marinad och ananasris med räkor.
Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Vitlök, Chili
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg kycklingben/-lår
    2. salt
  1. Marinad

    1. 1/2 msk mald kryddpeppar
    2. 1/2 msk timjan
    3. 3/4 tsk vardera av kajennpeppar, svartpeppar och salvia
    4. 1 krm mald muskotnöt
    5. 1 krm mald kanel
    6. 1/2 msk råsocker
    7. 2 st pressade vitlöksklyftor
    8. 1/2 st hackad chili
    9. 2 msk olivolja
    10. 2 msk kinesisk soja
    11. 3/4 msk vitvinsvinäger
    12. 3/4 msk pressad apelsinjuice
    13. juice av 1/2 lime

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla ingredienser till marinaden. Gnid in kycklingen med den och marinera minst 1 timme, gärna över natten.

    2. 2.

      Skrapa bort lite av marinaden och lägg ut kycklingdelarna på en plåt. Salta och stek i 225° ca 35 min.

    3. 3.

      Servera kycklingen med mango chutney och ris blandat med svarta bönor, paprika, ananas och räkor. Extra festligt att servera ur ananasskal.

Fler recept på:
Alla Hjärtans Dag, Vitlök, Chili
Är innehållet i detta recept olämpligt?