Grillad hummer med sparris och dragonsmör

Grillad hummer med sparris och dragonsmör

Av:
15 min
2 port
Annons

Ingredienser

    1. 75 g smör
    2. 1 msk dragon, färsk
    3. 2 klyftor vitlök, pressade
    4. 2 krm tabasco
    5. flingsalt
    6. peppar
    7. 250 g grön sparris
    8. 1 tsk olivolja
    9. 2 humrar, stjärten

Gör så här

    1. 1.

      Rör ihop smör, dragon, vitlök och tabasco. Smaksätt med flingsalt.

    2. 2.

      Sätt på grillen så den blir riktigt het. Eller hetta upp en grillpanna. Det går också bra att använda ugnen, då med grillfunktionen på.

    3. 3.

      Skölj och ansa sparrisen. Välj inte de spädaste – utan gärna rejäla sparrisar. Pensla dem med olja. Salta och peppra och lägg på grillen några minuter tills de fått fin färg. Använd gärna grillhalster.

    4. 4.

      Dela hummerstjärten på längden med en vass kniv. Ta bort innanmätet.

    5. 5.

      Bred lite dragonsmör på hummerköttet. Lägg hummern på grillen med köttet ner cirka 2–3 minuter om den är rå eller 30 sekunder om hummern redan är kokt. När hummerköttet är vitt är det klart. Tiden varierar beroende på storlek och grill.

    6. 6.

      Servera med riven ost, en klick dragonsmör och sparris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?