Grillad hjärtsallad (eller pak choi)

Grillad hjärtsallad (eller pak choi)

Av: / Foto: (c) jthansson
15 min
2 pers
En enkel förrätt med balanserad smak på sallad och somrig basilikadressing. Bra början på grillkväll.
Annons

Ingredienser

    1. 1 st hjärtsalladshuvud
    2. några st goda små tomater
    3. 1 st ägg
    4. 1 dl riven parmesan
    5. 1 tsk dijonsenap
    6. 1 st vitlöksklyfta
    7. 1 rejäl näve färsk basilika
    8. 1/2 dl olivolja
    9. 1 1/2 dl rapsolja
    10. salt

Gör så här

    1. 1.

      Börja med dressing. Se till att ägget och oljan är rumstempererade (jag har fuskat ibland med att lägga ägget i ljummet vatten då jag glömt ta fram det...). Ta en bunke, hög och lite smal, som passar din stavmixer perfekt. Lägg ägg i botten, sedan ost och kryddor, hackad basilika och sist oljorna. Sätt ner mixern i botten, full fart och dra den sakta uppåt - och vips så har du en fin dressing - litet caesarkänsla med härligt grön basilikafärg och smak.

    2. 2.

      På den heta grillen lägger du halverad hjärtsallad som du penslat med olja. Grilla 3-4 minuter utan att flytta på den, så den får fina ränder och smak. Vänd. Lägg på små tomater på grillen som även de får grillas av utan att bli kladdiga, så de får lite sötare och rundare smak.

    3. 3.

      Servera sallad, med tomater, toppas med dressing.

Är innehållet i detta recept olämpligt?