Grillad havskatt

Grillad havskatt

Av: / Foto: Anna Kullman
6 Pers
Marinerad, grillad och ljuvligt god! Serveras med kokt potatis, romsås/chili-mangosås. Sallad med avokado, sockerärtor, tomat, purjolök som marineras i olivolja, pressad citron (1/4) och havssalt. Vitt vin (Stoneleigh Chardonnay)
Annons

Ingredienser

    1. 800 G Havskatt filé
    2. 1,5 Dl Olivolja
    3. 1 Klyfta Vitlök, pressad
    4. 1,5 Krm Chiliflakes
    5. 1,5 Tsk Havssalt
    6. 0,5 St Citron, rivet skal och saft
    7. 0,5 Tsk Vitpeppar
    8. 0,5 Dl Korianderblad att strö över den färdiga fisken

Gör så här

    1. 1.

      Marinera fisken några timmar i förväg.

    2. 2.

      Grilla fisken till ca 52 grader och trevlig yta.

    3. 3.

      Lägg på koriandern. Servera och njut

Är innehållet i detta recept olämpligt?