Grillad fisk med hyvlad zucchini och kålpesto

Grillad fisk med hyvlad zucchini och kålpesto

Av:
25 min
4 port
Peston kan serveras som tillbehör till mycket – rött kött, kyckling och ugnsrostade grönsaker. Gott även till ägg, stekt halloumi och i sallader. Det som blir över kan sparas 3–4 dagar i kylen eller frysas in upp till en månad.
Annons

Ingredienser

  1. Pesto

    1. 75 g grönkål eller svartkål
    2. 3 msk citronjuice
    3. 60 g valnötter
    4. 1 klyfta vitlök
    5. 1/2 tsk salt
    6. 2 krm peppar
    7. 1,75 dl olivolja
  2. Fisken och zucchinin

    1. 2 zucchini
    2. 1 msk citronjuice
    3. 1/2 tsk salt
    4. 2 msk olivolja
    5. 700 g torskrygg eller annan fast fiskfilé
    6. 1 krm peppar

Gör så här

    1. 1.

      Börja med peston genom att hacka kålen grovt. Mixa slätt i blender eller matberedare tillsammans med valnötter, lime och vitlök. Salta och peppra. Tillsätt oljan mot slutet och mixa lite till. Ställ åt sidan.

    2. 2.

      Skölj zucchinin och hyvla/skär tunt med vass kniv, osthyvel eller mandolin. Lägg i en skål. Tillsätt salt, peppar efter smak, citronjuice och lite olivolja. Ställ åt sidan.

    3. 3.

      Ta fram fisken en stund innan tillagning. Salta på båda sidor och låt dra några minuter. Torka av överflödig vätska. Pensla med olja.

    4. 4.

      Grilla eller stek någon minut på varje sida. Peppra och servera till zucchini och pesto.

Är innehållet i detta recept olämpligt?