Grillad fisk med bröd

Grillad fisk med bröd

Av: / Foto: Peter Kam
60 min
4 personer
Recept på grillad fisk med bröd.
Fler recept på:
Sallad, Potatis, Dill, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 600–800 g laxfilé utan skinn
    2. 8 skivor surdegsbröd
    3. salt och peppar
  1. Picklad fänkål

    1. 1 dl ättiksprit
    2. 2 dl strösocker
    3. 3 dl vatten
    4. 1 st fänkålshuvud
    5. 1/2 knippa dill (ca 1/2 dl)
  2. Sallad

    1. 1/2 st slanggurka
    2. 1 tsk salt
    3. 4 st salladslökar
    4. 65 g färsk spenat
  3. Till servering

    1. majonnäs
    2. potatisklyftor

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Börja med den picklade fänkålen. Koka upp ättiksprit, socker och vatten i en kastrull så att sockret löser sig.

    2. 2.

      Låt svalna. Hyvla fänkål tunt och blanda med hackad dill i en skål. Häll på lagen, låt stå i ca 15 min.

    3. 3.

      Skiva gurkan tunt och lägg i en skål. Strö över salt och blanda försiktigt. Låt dra i ca 15 min, blanda sedan ner tunt skuren salladslök och spenat. Salta och peppra laxen och grilla den ca 2 min på var sida. Grilla även bröden så att de får fina ränder.

    4. 4.

      Varva alla ingredienserna mellan brödskivor. Servera med ugnsbakade potatisklyftor.

Fler recept på:
Sallad, Potatis, Dill, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?