Grillad entrecote med timjanpotatis och sardelldressing med kapris

Grillad entrecote med timjanpotatis och sardelldressing med kapris

Av:
4 Portioner
Annons

Ingredienser

    1. 450 Gram Nypotatis
    2. 2 Msk Olivolja
    3. 1 Tsk Timjan
    4. 800 Gram Entrecote
    5. Salt
    6. Svartpeppar
    7. 1 Knippe Sparris
  1. Dressing

    1. 0,5 Tsk Ljus sirap
    2. 1 St Vitlöksklyfta
    3. 1 Msk Vitvinsvinäger
    4. 4 Msk Olivolja
    5. 1 St Schalottenlök
    6. 2 Msk Kapris
    7. 2 St Sardellfiléer
    8. 1 St Ägg, hårdkokt
    9. 1 St Paprika röd

Gör så här

    1. 1.

      Koka potatisen lätt i saltat vatten, låt rinna av och halvera på längden. Lägg den sedan i en skål och vänd runt med olivoljan och timjanen. Krydda lätt.

    2. 2.

      Gör dressingen genom att blanda samman senapen, vitlöken och vinägern i en skål. Vispa i olivoljan. Tillsätt övriga ingredienser, blanda ordentligt och krydda efter smak. Ställ åt sidan.

    3. 3.

      Hetta upp en grillpanna och grilla potatisen gyllene på båda sidor, 10-12 minuter, ta från värmen och håll varmt.

    4. 4.

      Torka rent grillpanna. Pensla köttet med ytterligare olivolja och krydda med salt och peppar. Grilla enligt önskemål, 5-6 minuter per sida för medium rare.

    5. 5.

      Värm den färdiga dressingen över låg värme. Fördela potatisen på 4 tallrikar. Skär varje köttbit i fyra tjocka skivor och arrangera bredvid potatisen. Skeda över den varma dresssingen och servera tillsammans med grillad sparris.

Är innehållet i detta recept olämpligt?