Grillad entrecôte med rostad potatis- och sparrissallad samt parmesan- och ramslökscreme

Grillad entrecôte med rostad potatis- och sparrissallad samt parmesan- och ramslökscreme

Av: / Foto: Lina Eidenberg
45 min
4 personer
Smarrig entrecôte - här med tillbehör som potatis- och potatis och sparrissallad och en härlig ramslökscreme.
Fler recept på:
Potatis, Citron
Annons

Ingredienser

    1. 2 citroner
    2. 2 skivor ekologisk entrecôte, 180 g/st
  1. Rostad potatis- och sparrissallad

    1. 10 potatisar (gärna 'Ratte')
    2. olivolja
    3. flingsalt och peppar
    4. 8 sparrisar
    5. 10 rädisor
    6. 50 g getost
    7. 1 msk citronsaft
  2. Parmesan- och ramslökscreme:

    1. 1 dl riven parmesan
    2. 1/2 dl mixad ramslök
    3. 1 dl färskost
    4. 1 tsk citronsaft

Gör så här

    1. 1.

      Rosta potatisen i ugnen på 180° med olivolja, salt och peppar tills den är mjuk, cirka 20 minuter. Skiva den sedan i centimetertjocka skivor när den svalnat.

    2. 2.

      Koka sparrisen i saltat vatten och lägg i isbad. Skiva rädisorna tunt. Dela sparrisen på längden. Blanda allt och smula över getosten, smaka av med citronsaft, flingsalt och nymalen svartpeppar.

    3. 3.

      Mixa alla ingredienser till cremen, smaka av med citronsaft och salt och peppar. Dela citronerna och skär bort en bit av botten. Grilla dem samtidigt som köttet.

    4. 4.

      Grilla köttet, salta och peppra rejält under tiden, cirka 2 minuter på varje sida. Låt vila under folie innan servering. Pressa den söta citronsaften från de grillade citronerna över köttet vid servering.

Tips från kocken

Välj kött med omsorg. Hittar du inte ramslök går det bra att ersätta med lite gräslök.
Fler recept på:
Potatis, Citron
Är innehållet i detta recept olämpligt?