Grillad aubergine med getost och honung

Grillad aubergine med getost och honung

Av: / Foto: Columbus Leth
30 min
4 portioner
Den här grönsaksrätten med mustiga smaker är fantastisk som tillbehör till både kött och fisk.
Annons

Ingredienser

    1. 2 auberginer
    2. salt
    3. 2 msk olivolja
    4. 150 g fast getost
    5. 3 msk flytande honung
    6. nymald svartpeppar
  1. Garnering:

    1. 1 knippe mynta

Gör så här

    1. 1.

      Skölj auberginerna, skär dem i kvartar och salta grundligt. Låt ligga och dra i minst en timme.

    2. 2.

      Skölj bort överblivet salt från bitarna och torka av med hushållspapper. Pensla med olivolja och grilla auberginerna på båda sidor tills de fått fina grillränder.

    3. 3.

      Lägg upp dem på ett fat och smula över getosten. Ringla över honung och salta lätt. Dra några varv med svartpeppar över. Fördela myntablad över alltsammans och servera.

Tips från kocken

Tips! Servera ett gott bröd till!
Är innehållet i detta recept olämpligt?