Griljerad fläsksida

Griljerad fläsksida

Av: / Foto: Peter Kam
80 min
5 personer
Tar lite tid i ugnen men blir riktigt smarrigt!
Fler recept på:
Sallad, Långkok, Rödkål, Fläsk
Annons

Ingredienser

    1. 700 g lättrimmad fäsksida
    2. med lite fett och
    3. utan svål
    4. 1 gul lök i klyftor
    5. 2 lagerblad
    6. 5 kryddpepparkorn
    7. 1 kryddnejlika
    8. vatten
  1. Till griljering

    1. 1 tsk sambal oelek
    2. 1 msk malen ingefära
    3. 1 msk nyriven ingefära
    4. 2 msk mango chutney
    5. 2 msk soja
    6. 1 msk honung, fast
    7. 1 msk Colman’s senapspulver
    8. malen svartpeppar
  2. Till servering

    1. asiatisk rödkålssallad

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Lägg fäsket tillsammans med lök, lagerblad, kryddpeppar och nejlika i en gryta. Häll på vatten så det täcker och koka i ca 45 min.

    2. 2.

      Låt fäsket kallna i spadet och sedan rinna av. Lägg över på en ugnsplåt och skär ett rutmönster i fettkappan.

    3. 3.

      Blanda ingredienserna till griljeringen och gnid in köttet med blandningen. Krydda med malen svartpeppar. Ställ in i 225° varm ugn och griljera tills ytan börjar få färg. Passa noga för honungen gör att det lätt kan bli för mycket färg.

    4. 4.

      Skär upp fäsket i skivor och servera det varmt eller kallt tillsammans med salladen.

Fler recept på:
Sallad, Långkok, Rödkål, Fläsk
Är innehållet i detta recept olämpligt?