Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka 1 kruka persilja och riv skalet från 1 tvättad citron. Finhacka eller riv 2 st vitlöksklyftor. Blanda persilja, citronskal och vitlök med 3 msk olivolja, 2 krm svartpeppar och 1 tsk salt i en stor bunke. Lägg ner kycklingbenen och gnid in gremolatan ordentligt.
Skär aubergine, paprika, zucchini och rödlök i kuber. Skär svampen i skivor. Skala och skär 1 morot i tunna slantar. Lägg alla grönsaker på en plåt och tillsätt ½ dl balsamvinäger, ½ dl olivolja, 1 msk honung, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Strö över några rosmarinkvistar. Blanda runt alla grönsaker ordentligt med händerna. Lägg kycklingbenen på plåten bland grönsakerna och sätt in i ugnen ca 35 min. Dubbelkolla ett kycklingben efter 35 min för att se att de är ordentligt genomstekta.
Tillred ½ paket couscous enligt anvisning på paketet och servera till kycklingen och de ugnsrostade grönsakerna.