Gremolatakyckling med balsamrostade grönsaker

Gremolatakyckling med balsamrostade grönsaker

Av:
50 min
4 port
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg kycklingben
    2. 1 kruka bladpersilja
    3. rivet skal av 1 citron
    4. 2 st vitlöksklyftor
    5. 1 st aubergine
    6. 1 st paprika
    7. 1 st zucchini
    8. 1 st rödlök
    9. 100 g champinjoner
    10. 1 st morot
    11. några kvistar rosmarin
    12. ½ pkt couscous
    13. 1 msk honung
    14. ½ dl balsamvinäger
    15. olivolja
    16. salt
    17. svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Finhacka 1 kruka persilja och riv skalet från 1 tvättad citron. Finhacka eller riv 2 st vitlöksklyftor. Blanda persilja, citronskal och vitlök med 3 msk olivolja, 2 krm svartpeppar och 1 tsk salt i en stor bunke. Lägg ner kycklingbenen och gnid in gremolatan ordentligt.

    3. 3.

      Skär aubergine, paprika, zucchini och rödlök i kuber. Skär svampen i skivor. Skala och skär 1 morot i tunna slantar. Lägg alla grönsaker på en plåt och tillsätt ½ dl balsamvinäger, ½ dl olivolja, 1 msk honung, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Strö över några rosmarinkvistar. Blanda runt alla grönsaker ordentligt med händerna. Lägg kycklingbenen på plåten bland grönsakerna och sätt in i ugnen ca 35 min. Dubbelkolla ett kycklingben efter 35 min för att se att de är ordentligt genomstekta.

    4. 4.

      Tillred ½ paket couscous enligt anvisning på paketet och servera till kycklingen och de ugnsrostade grönsakerna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?