Gremolatagratinerade havskräftor och musslor

Gremolatagratinerade havskräftor och musslor

Av: / Foto: Kent Jardhammar
25 min
8 portioner
Gremolata är en mix av citron, persilja, vitlök och parmesanost och smakar gudomligt till skaldjuren.
Fler recept på:
Skaldjur, Citron, Vitlök
Annons

Ingredienser

    1. 4 st havskräftor
    2. 450 g frysta blå eller gröna musslor
  1. Gremolatasmör

    1. 1 st ekologisk citron
    2. 2 st vitlöksklyftor
    3. 4 msk hackad persilja
    4. 2 dl riven parmesanost
    5. 1/2 tsk salt

Gör så här

    1. 1.

      Tvätta citronen och finriv skalet. Skala och riv vitlöken, blanda detta med citronriv, persilja, ost och salt.

    2. 2.

      Dela kräftorna på längden, ta bort magsäcken. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

    3. 3.

      Dela på musslorna, lägg dem bredvid. Strö ut strösslet på varje mussla och kräfta.

    4. 4.

      Gratinera ca 10 min i 225°, servera genast. Gott med vitlöksbröd till.

Fler recept på:
Skaldjur, Citron, Vitlök
Är innehållet i detta recept olämpligt?