Grekiskt olivbröd

Grekiskt olivbröd

Av:
200 min
1 St
Durrabröd
Annons

Ingredienser

    1. 25 G Jäst
    2. 700 G Vatten
    3. 2 St Äggvitor
    4. 30 G Olja
    5. 25 G Honung
    6. 200 G Rismjöl
    7. 200 G Durramjöl
    8. 55 G Maizena
    9. 35 G Fiberhusk
    10. 2 Tsk Salt
    11. 1 Knippe Färska örter
    12. 3 Dl Svarta oliver urkärn

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ut jästen i vattnet. Tillsätt äggvita, olja och honung. Vispa ihop. Blanda det torra för sig och rör ner i vätskan under kraftig omrörning. Klipp örterna och blanda ner tillsammans med oliverna i degen. Jäs i form (1,5 liter) eller brödkorg ca. 80 minuter. Stjälp över på plåt och baka av mitt i ugnen i 225 grader ca. 80 minuter. Svalna på galler.

Är innehållet i detta recept olämpligt?