Grekiska lammköttbullar

Grekiska lammköttbullar

Av:
30 min
4 port
Köttbullarna går bra att förvara i kylskåpet i upp till tre dagar.
Annons

Ingredienser

  1. Grekisk sås

    1. 2 msk olivolja
    2. 2 msk rödvinsvinäger
    3. ½ tsk dijonsenap
    4. ½ klyfta vitlök
    5. ¼ tsk oregano, torkad
    6. ¼ tsk basilika, torkad
    7. ¼ tsk flingsalt
    8. ¼ tsk peppar
  2. Köttbullar

    1. 325 g lammfärs eller nötfärs
    2. 50 g champinjoner, finhackade
    3. ½ rödlök, hackad
    4. 2 msk svarta oliver, grovhackade
    5. 1/3 dl tomatsås
    6. 1 ägg
    7. ½ tsk örtagårdskrydda
    8. ½ tsk oregano, torkad
    9. 1 klyfta vitlök, grovhackad
  3. Servering

    1. 60 g babyspenat

Gör så här

    1. 1.

      Blanda alla ingredienser till såsen. Sätt åt sidan. Den kan förvaras i kylskåpet i upp till fyra dagar.

    2. 2.

      Sätt ugnen på 200 grader.

    3. 3.

      Blanda alla ingredienser till köttbullarna i en stor skål. Använd händerna för att blanda ihop ordentligt.

    4. 4.

      Forma runda köttbullar (ca 4 cm i diameter), lägg dem på ett bakplåtspapper med någon centimeters mellanrum. Grädda i ugnen i 15 minuter eller tills de är så genomstekta som du vill ha dem. Servera med såsen och färsk babyspenat.

Är innehållet i detta recept olämpligt?