Grekiska färsbiffar med klyftpotatis och tzatziki

Grekiska färsbiffar med klyftpotatis och tzatziki

Av:
30 min
4 Portioner
Supergoda biffar med smak av vitlök och oregqno.
Annons

Ingredienser

  1. Färsbiffar

    1. 500 G Färs
    2. 1 Burk Stora vita bönor
    3. 1 Msk Maizena
    4. 2 Klyftor Vitlök
    5. 1 Msk Oregano
    6. 1,5 Tsk Salt
    7. 2 Msk Olivolja
  2. Klyftpotatis

    1. 1 Kg Potatis
    2. 1 Msk Oregano
    3. 1 Tsk Svartpeppar
    4. 1 Tsk Vitlökspulver
    5. 1 Tsk Salt
    6. 2 Msk Olivolja
  3. Tzatziki

    1. 3 Dl Gräddfil
    2. 1 St Gurka
    3. 1 Tsk Salt
    4. 1 St Vitlöksklyfta
    5. 1 Msk Olivoljs
    6. 1 Tsk Oregano

Gör så här

    1. 1.

      Skölj bönorna. Mixa dem släta tillsammans med olivoljan.

    2. 2.

      Blanda de mixade bönorna med maizena och kryddor.

    3. 3.

      Blanda ner färsen.

    4. 4.

      Forma 8 biffar.

    5. 5.

      Stek biffarna några minuter på varje sida.

    6. 6.

      Skär potatisen i klyftor.

    7. 7.

      Lägg på plåt.

    8. 8.

      Krydda och ringla över olivolja.

    9. 9.

      Riv gurkan. Lägg i ett durkslag och salta.

    10. 10.

      Låt gurkan rinna av.

    11. 11.

      Pressa vitlöken och blanda med gräddfil, den avrunna gurkan och kryddorna.

Är innehållet i detta recept olämpligt?