Grekisk pyttipanna

Grekisk pyttipanna

Av: / Foto: Ulrica Sundström
60 min
8
Mkt god och enkel gryta att göra i ugn.
Annons

Ingredienser

    1. 800 gr Fläskfilé
    2. 1 dl Soja
    3. 2 msk Sambael olek
    4. 2 msk Ingefära
    5. 1600 gr Potatis
    6. 3 St Röd lök
    7. 1 dl Olivolja
    8. 3 st Röd paprika
    9. 300 gr Fetaost
    10. 20 st Soltorkade tomater
    11. 500 gr Cremefraich
    12. 2 st Vitlöksklyftor
    13. Salt
    14. Peppar
    15. 20 st Svarta oliver

Gör så här

    1. 1.

      Sätt på ugnen på 200 grader.

    2. 2.

      Strimla fläskfilén och lägg den i marinad på soja, ingefära, sambael olek ca 1 timme eller mer.

    3. 3.

      Skär potatisen i klyftor och rödlöken i ringar.

    4. 4.

      Lägg potatisen i en form, ringla olja över, salta och peppra, grädda i 20 min, mitt i ugnen.

    5. 5.

      Tillsätt avrunna köttstrimlor och löken. Grädda ytterligare ca 10-15 min.

    6. 6.

      Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar, paprikan i tunna ringar.

    7. 7.

      Ta ut formen. Lägg paprika, tomater, 175 gr fetaost och oliverna ovanpå köttet.

    8. 8.

      Ställ in i ugnen ca 5 min så att ost o grönsaker blir varma eller servera direkt. Du avgör!

    9. 9.

      Fetaostsås. Blanda cremefraich, vitlök och ca 75 gr fetaost. Krydda med salt och peppar.

    10. 10.

      Servera vitlöks såsen eller Zatsiki och en grönsallad till rätten!

Är innehållet i detta recept olämpligt?