Grekisk pytt med tzatziki

Grekisk pytt med tzatziki

Av:
45 min
4
Annons

Ingredienser

    1. 400 G Fläskfilé
    2. 0,5 Dl Soya
    3. 1 Msk Ingefära
    4. 1 Msk Sambal oelek
    5. 800 G Potatis eller frysta
    6. 1-2 St Rödlökar
    7. 0,5 Dl Olivolja
    8. 2 St Röd paprik
    9. 100 G Fetaost
    10. 12 St Soltorkade tomater
    11. 1 Dl Oliver

Gör så här

    1. 1.

      Strimla fläskfilén och lägg den i en marinad av soya, ingefära och sambal oelek. Låt marinera ca 30 minuter.

    2. 2.

      Skär potatisen i klyftor eller använd frysta. Skala och skär rödlöken i klyftor.

    3. 3.

      Sätt ugnen på 200°. Lägg potatisklyftorna på en plåt, ringla olja över och krydda med salt och peppar. Sätt in i ugnen i 20 minuter

    4. 4.

      Tillsätt lök och avrunna köttstrimlor. Tillaga ytterligare 10-15 minuter.

    5. 5.

      Kärna ur paprikorna och skär i tunna ringar. Ta ut plåten och fördela paprika, smulad fetaost, soltorkade tomater och oliver över. Salta och peppra.

    6. 6.

      Servera med tzatziki och färskt bröd.

Är innehållet i detta recept olämpligt?