Grekisk pizzapaj

Grekisk pizzapaj

85 min
8 Portioner
Riktigt smaskig pizzapaj med tomater, oliver och fetaost.
Fler recept på:
Paj, Rödlök, Tomater, Vitlök, Fetaost
Annons

Ingredienser

  1. Deg

    1. 2.5 dl vatten - 37 grader
    2. 25 g Jäst
    3. 1 tsk Salt
    4. 1 tsk Socker
    5. 6 dl Vetemjöl
    6. 0.5 dl Olivolja
    7. 2 msk färsk rosmarin - hackad
  2. Fyllning

    1. 1 st mellanstor squash
    2. 2 st rödlök
    3. 2 st paprikor
    4. 250 g cocktailtomater
    5. 15 st kalamataoliver
    6. 200 g fetaost
    7. 1 kruka oregano
    8. flingsalt
    9. svartpeppar
  3. Tomatsås

    1. 1 dl tomatpuré
    2. 0.5 dl Olivolja
    3. 0.5 dl Vatten
    4. 1 msk balsamvinäger
    5. 1 st vitlöksklyfta - pressad
    6. 1 tsk oregano
    7. salt och peppar

Gör så här

    1. 1.

      Blanda ihop alla ingredienser till degen och knåda den smidig. Låt degen jäsa i minst 30 minuter under duk. Sätt ugnen på 225°. Rör ihop alla ingredienser till tomatsåsen. Skär squash, rödlök och paprika i mindre bitar.

    2. 2.

      Dela tomaterna i halvor. Fräs alla grönsaker utom tomaterna i olivolja i 3–4 minuter. Tillsätt tomaterna. Salta och peppra. Hacka oregano och strö den över. Blanda runt.

    3. 3.

      Ta upp degen på bakbordet och dra ut den med händerna till en rund kaka, cirka 30 cm i diameter. Bred ut tomatsåsen på degen. Lägg ett bakplåts- papper på en plåt och lägg över degen i plåten.

    4. 4.

      Lägg alla grönsaker samt oliverna mitt på degen, men lämna kanterna fria. Smula över fetaost. Vik degens kanter upp över fyllningen. Grädda pizzapajen mitt i ugnen i cirka 25 minuter.

Fler recept på:
Paj, Rödlök, Tomater, Vitlök, Fetaost
Är innehållet i detta recept olämpligt?