Grekisk omelett

Grekisk omelett

Av:
15 min
1 omelett
Annons

Ingredienser

    1. 2 ägg
    2. 1 äggvita
    3. 1/2 tsk olivolja
    4. 3 msk hackad rödlök
    5. 1/2 plommontomat
    6. 2,4 dl babyspenat
    7. 1 msk smulad fetaost
    8. 1 msk hackad basilika
    9. salt, peppar

Gör så här

    1. 1.

      Vispa äggen, salta och peppra

    2. 2.

      Stek lök, tomat och spenat i olja i ca 2 min och lägg åt sidan

    3. 3.

      Häll äggen i pappan. Låt stelna i ca 30 sek. Lossa kanterna med en stekspade eller liknande. Lyft pannan och rotera den lyfta delen sakta, dra smeten mot mitten hela tiden så att den rinner ner till kanterna och stelnar eftersom. Gör detta tills nästan allt ägg stelnat, ca 2-3 min

    4. 4.

      När äggen fortfarande är något rått, lägg grönsakerna, fetaost och basilika på ena halvan av omeletten och vik över andra halvan. Stek ytterligare något minut för att låta osten smälta och omeletten bli klar

    5. 5.

      Skjut omeletten över till en tallrik och servera omedelbart

Är innehållet i detta recept olämpligt?