Grekisk Lasange

Grekisk Lasange

Av:
Annons

Ingredienser

    1. 2 St Gula lökar
    2. 2 St Vitlöksklyftor
    3. 1 St Aubergine
    4. 1 St Zucchini
    5. 2 St Röd paprika
    6. 400 Gr Nötfärs
    7. 3 Msk Olivolja
    8. 1+1 Tsk Salt
    9. 1+2 Tsk Svartpeppar
    10. 0.5 Tsk Chiliflakes
    11. 3 Msk Tomatpure
    12. 2 Pkt Krossade tomater
    13. 0.5 Kruka Timjan
    14. 1 Msk Smör till formen
    15. 1 Påse Färsk Spenat
    16. 150 Gr Fetaost
    17. Lasangeplattor
    18. 2 Dl Riven Ost Präst/västerbotten
    19. 2,5 Dl Matlagningsgrädde

Gör så här

    1. 1.

      Finhacka vitlök och lök. Tärna Paprika, aubergine och zucchini.

    2. 2.

      Stek färsen i olja. Salta och peppra och ställ åt sidan.

    3. 3.

      Fräs vitlök, lök, chiliflakes i olja ca 3 min. Tilssätt tomatpure, aubergine, zucchini och paprika och stek i ca 5 min. Salta och peppra.

    4. 4.

      Tilsätt krossade tomater, timanblad utan stjälkar och färs i grönsaksfräset. Koka under lock i ca 15min.

    5. 5.

      Smörj en form. Varva sås,lasangeplattor, spenat och fetaosten. Toppa lasnagen med ost och grädde.

    6. 6.

      Baka mitt i ugnen i ca 30min. Låt vila i ca 10min före servering- blir krämigare och lättare att skära.

Är innehållet i detta recept olämpligt?