Grekisk kycklingsoppa med citron

Grekisk kycklingsoppa med citron

Av:
30 min
4 port
Kall soppa kan värmas upp igen på medelvärme men ska helst inte koka eftersom den kan skära sig.
Annons

Ingredienser

    1. 450 g kycklinglårfiléer, gärna med skinn
    2. 1 liter vatten
    3. buljong
    4. 1 lagerblad
    5. 350 g blomkål
    6. 150 g smör
    7. 4 ägg
    8. 1 citron, saft + zest
    9. 2 msk persilja eller timjan, hackad
    10. salt
    11. peppar

Gör så här

    1. 1.

      Lägg tunt strimlad kycklinglårfilé i en kastrull tillsammans med kallt vatten och koka upp på hög värme. Tillsätt smulad buljongtärning och lagerblad.

    2. 2.

      Sänk värmen till medelhög och låt sjuda minst 10 minuter eller tills kycklingen är färdiglagad. Ta upp kött och lagerblad. Håll varmt.

    3. 3.

      Riv blomkålen grovt (riskornsstorlek) och lägg i kastrullen. Höj värmen och tillsätt smöret. Koka några minuter.

    4. 4.

      Vispa ägg och citronsaft i en skål, gärna med pip. Salta och peppra efter smak.

    5. 5.

      Sänk värmen och häll i äggen i en tunn stråle under omrörning. Låt sjuda några minuter tills soppan tjocknat något. Soppan ska inte koka eftersom den kan skära sig.

    6. 6.

      Lägg tillbaka kycklingen. Servera med citronzest och finhackad persilja eller timjan.

Är innehållet i detta recept olämpligt?