Grekisk kyckling

Grekisk kyckling

Av:
200 grader
Annons

Ingredienser

    1. 1 kg kycklingfilé
    2. 20 st potatisar
    3. 2 st vitlöksklyftor
    4. salt
    5. peppar
    6. 1 kruka färsk timjan
    7. paprikapulver
    8. 2 st röda paprikor
    9. 6 st tomater/alt körsbärstomater
    10. kalamataoliver
    11. 0,5 flaska kalvfond
    12. rapsolja
    13. 2 paket fetaost

Gör så här

    1. 1.

      Bryn kycklingen i bitar med salt, peppar och paprikapulver. Häll över kalvfonden och låt koka ihop.

    2. 2.

      Olja in en plåt och klyfta potatisen.

    3. 3.

      Lägg potatisklyftorna på en plåt och pressa över vitlök, salta och strö över hackad timjan. In i ugnen i ca 30 min.

    4. 4.

      Under tiden skär tomater, paprika och fetaost i lagom stora bitar.

    5. 5.

      Ta ut potatisen och vänd runt. Lägg på kycklingen, tomater, paprika, fetaost och oliverna.

    6. 6.

      In i ugnen igen i ca 15 min.

    7. 7.

      Servera med t.ex. tzatziki.

Är innehållet i detta recept olämpligt?