Green tikka curry

Kay

Green tikka curry

Av:
Otroligt smakrik gryta med bl.a. ingefära, vitlök, chili och gurkmeja. Kokosmjölken rundar av smaken och tillför en härlig krämighet. Servera med vildris och salladskål.
Annons

Ingredienser

    1. 2 st gul lök
    2. 2 st tomater
    3. 0,5 st blomkålshuvud
    4. 2 krm svartpeppar
    5. 0,75 tsk salt
    6. 1 msk tomatpuré
    7. 1 msk lantbuljong
    8. 1 msk honung
    9. 200 ml kokosmjölk
    10. 1 förpacka blackeye-bönor
    11. 1 burk tomater, krossade
    12. 0,5 msk olivolja
    13. 0,5 tsk chiliflakes
    14. 1 tsk gurkmeja
    15. 3 tsk spiskummin
    16. 1 msk ingefära, riven
    17. 4 klyftor vitlök
    18. 0,5 msk smör
    19. 0,5 kruka koriander

Gör så här

    1. 1.

      Skala och grovhacka lök och vitlök. Skala och riv ingefära. Hetta upp olja och smör i en gryta eller stor kastrull. Fräs lök och ingefära tillsammans med spiskummin, gurkmeja och chiliflakes.

    2. 2.

      Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, honung, buljong, tomatpuré, salt och peppar. Låt såsen puttra på svag värme under lock i ca 10 minuter.

    3. 3.

      Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Skölj och strimla salladskålen och lägg upp i en skål.

    4. 4.

      Mixa såsen slät med hjälp av en stavmixer. Skölj och klyfta tomaterna och skär blomkålen i små buketter. Tillsätt till såsen och småkoka ca 10 minuter tills blomkålen känns mjuk.

    5. 5.

      Sila av bönorna och skölj dem under kallt vatten, tillsätt till grytan. Skölj och grovhacka koriandern och strö över grytan vid servering.

    6. 6.

      Servera din green tikka curry med ris och strimlad salladskål.

Är innehållet i detta recept olämpligt?