Gravlaxsås

Gravlaxsås

Av: / Foto: Erik Karlsson
20 min
6 port
En klassisk hovmästarsås - perfekt till den gravade laxen på julbordet.
Fler recept på:
Jul, Dill
Annons

Ingredienser

    1. 2 msk bordssenap
    2. 1 tsk Colman's senap
    3. 1 msk strösocker
    4. 1 1/2 msk vitvinsvinäger
    5. 1 1/2 dl matolja
    6. salt
    7. peppar
    8. 1 msk dill (finhackad)

Gör så här

    1. 1.

      Blanda 2 msk bordssenap, 1 tsk Colman's senap, 1 msk strösocker och 1½ msk vitvinsvinäger. Tillsätt 1½ dl matolja under vispning, först droppvis och sedan i en fin stråle.

    2. 2.

      Salta och peppra och vänd ner 1 msk finhackad dill. Förvara såsen kallt.

Tips från kocken

Ta fram alla ingredienser en timme i förväg så hinner de få samma temperatur tills såsen ska blandas.
Fler recept på:
Jul, Dill
Är innehållet i detta recept olämpligt?