Gravad torsk

Gravad torsk

Av: / Foto: Peter Kam
30 min
4 personer
Recept på gravad torsk.
Fler recept på:
Dill, Äpple, Citron, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 500 g torskfilé, som varit fryst i minst 2 dygn
    2. 2 msk salt
    3. 1 msk strösocker
    4. rivet skal av 1/2 citron + lite till garneringen
    5. 1–2 kvistar dill
  1. Till garnering

    1. 1 st syrligt fast äpple
    2. nymalen svartpeppar
    3. någon färsk ört, t ex vattenkrasse
    4. dillvippor
  2. Dressing

    1. 1 dl crème fraiche
    2. 1 dl finriven prästost, vällagrad
    3. 2 msk majonnäs

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Lägg torskfilén på arbetsbänken. Strö över salt, socker och citronskal. Lägg dillkvistarna ovanpå.

    2. 2.

      Rulla ihop fisken och lägg den i en plastpåse. Sug ur luften och knyt ihop. Förvara i kylen över natten.

    3. 3.

      Ta bort dillen och skär upp fisken i tunna skivor. Lägg upp på serveringsfat och garnera med lite rivet citronskal, tunna äppelstavar, grovmalen svartpeppar och några färska blad av vattenkrasse och små dillvippor.

    4. 4.

      Blanda ingredienserna till dressingen och servera tillsammans med fisken.

Fler recept på:
Dill, Äpple, Citron, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?