Gravad lax med clementin och konjak

Gravad lax med clementin och konjak

Av:
10 min
Annons

Ingredienser

  1. Ingredienser

    1. 600 gram Laxfilé med skinn
    2. 2 msk Råsocker
    3. 1 msk Fint jodfritt salt
    4. ½ tsk Kryddpepparkorn
    5. 1 st Clementin
    6. 1 msk Konjak
  2. Garnering

    1. clementinklyftor
    2. shisokrasse
    3. solrosskott

Gör så här

    1. 1.

      Putsa laxsidan och dra bort eventuella ben. Lägg den med köttsidan upp i en form eller plastpåse.

    2. 2.

      Blanda socker, salt och stötta kryddpepparkorn. Skölj clementinen noga i ljummet vatten och riv skalet. Gnid in ovansidan på laxen med sockerblandning och clementinskal. Droppa över konjaken.

    3. 3.

      Täck med plast och låt laxen stå i rumstemperatur ca 1 timme, därefter i kylen 2 dygn. Vänd den efter 1 dygn så att skinnsidan kommer upp.

    4. 4.

      Vid servering: Skrapa bort rester av gravningen. Skär laxen i tunna skivor men inte genom skinnet. Lägg upp på fat och garnera med clementinklyftor, krasse och skott.

Är innehållet i detta recept olämpligt?