Gratinerat grönt & ris

Gratinerat grönt & ris

Av: / Foto: Hanneke Bonthuis
45 min
4 port
Enkel och smarrig gratäng med grönsaker och risottoris!
Fler recept på:
Budgetmat, Tomater, Vitlök, Aubergine, Basilika, Risotto, Gratäng
Annons

Ingredienser

    1. ½ st gul lök
    2. 1 msk smör
    3. 1 st vitlöksklyfta
    4. 1 st squash
    5. ½ st aubergine
    6. 2 st tomater
    7. 1 tsk oregano
    8. ½ tsk basilika
    9. 100 g risottoris
    10. 1 st ägg
    11. ½ dl riven ost
    12. salt
    13. peppar
  1. Servering

    1. sallad

Gör så här

    1. 1.

      Stek ½ hackad gul lök i 1 msk smör. Tillsätt 1 finriven vitlöksklyfta, 1 tärnad squash och ½ tärnad aubergine. Stek lätt gyllene.

    2. 2.

      Tillsätt 2 hackade tomater, 1 tsk oregano, ½ tsk basilika, salt och peppar. Stek tills allt känns klart. Koka 100 g risottoris enl anv på förp. Rör ner 1 ägg och 1 dl riven ost 17%, salt och rikligt med svartpeppar.

    3. 3.

      Lägg grönsakerna i en liten ugnsform, toppa med risblandning och ½ dl riven ost. Baka i ugnen i 200° ca 20 min.

    4. 4.

      Servera med sallad.

Är innehållet i detta recept olämpligt?