Gratinerade rödbetor med bulgursallad

Gratinerade rödbetor med bulgursallad

Av: / Foto: Katrine Hansson
4 portioner
Annons

Ingredienser

  1. Gratinerade rödbetor

    1. 600 g rödbetor skivade
    2. 1 msk olivolja
    3. 125 g mozarella
    4. 80 g västerbottenost
    5. 50 g pumpakärnor
  2. Bulgursallad

    1. 6 dl vatten
    2. 1 st buljongtärning
    3. 250 g bulgur
    4. 1 msk olivolja
    5. 1/2 tsk salt
    6. 50 g rödlök
    7. 300 g morötter
    8. 35 g mangold
    9. 1 st gul paprika
  3. Dressing

    1. 1,5 msk olivolja
    2. 2 msk pressad citron
    3. 1 st vitlöksklyfta pressa
    4. 1/2 msk rosmarin
    5. 1 tsk dijonsenap
    6. 1/2 tsk salt
    7. 1 krm svartpeppar

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250

    2. 2.

      Lägg skivade rödbetor i ugnsform och ringla över olivolja. Stek i mitten av ugnen i 20-25 min.

    3. 3.

      Koka bulgur enligt förpackning.

    4. 4.

      Blanda ingredienserna till dressingen.

    5. 5.

      Hacka rödlök, skala och hyvla morötterna. Skölj mangold och tärna gul paprika. Blanda ihop med bulgurn och dressingen.

    6. 6.

      Höj ugnsvärmen till 250 grill. Ta ut rödbetorna ur ugnen och hyvla över västerbottenost. Fördela mozarella och pumpakärnor över rödbetorna. Gratinera i mitten av ugnen i 10 min.

Är innehållet i detta recept olämpligt?