Gratinerade räktoppade fiskrullader

Gratinerade räktoppade fiskrullader

Av: / Foto: Anders Norrsell
50 min
4 personer
Recept på gratinerade fiskrullader.
Fler recept på:
Dill, Potatis, Citron, Fisk
Annons

Ingredienser

    1. 800 g rödspätta
    2. 400 g kallrökt skivad lax
    3. 1/2 st purjolök
    4. salt, vitpeppar
    5. 1 dl vitt torrt vin
  1. Sås

    1. 1 1/2 dl fisksky
    2. 4 dl vispgrädde
    3. 3 msk vetemjöl
    4. 1 1/2 msk hummerfond
    5. 200 g skalade räkor
    6. 2 msk finskuren dill
    7. 2 dl riven lagrad ost
  2. Garnering

    1. räkor
    2. citronskivor
    3. dillvippa

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 200 grader. Dela fiskfiléerna på mitten. Placera dem plant framför dig och lägg laxskivor på filéerna. Rulla ihop dem från kortsidan till rullader. Placera dem i rader i en smord ugnsform.

    2. 2.

      Strimla purjon riktigt fint och strö över fisken. Salta, peppra och häll på vinet. Täck formen med ett smörat smörpapper. Placera formen i ugnens mitt och gratinera ca 15 minuter. Sila ner 1 1/2 dl av skyn försiktigt i en gryta. Tillsätt grädde, mjöl, fond samt dill och låt koka upp 3–4 minuter under omrörning.

    3. 3.

      Ta undan några räkor till gar- nering och häll resten i såsen. Tillsätt ost och låt den smälta ner. Rör om.

    4. 4.

      Häll såsen över rulladerna och gratinera i ugnens mitt ca 10 minuter. Ta ut och garnera med räkor, citron och dillvippa. Servera med pressad potatis och kokta grönsaker.

Fler recept på:
Dill, Potatis, Citron, Fisk
Är innehållet i detta recept olämpligt?