Gratinerade pastasnäckor

Gratinerade pastasnäckor

Av: / Foto: David Back
60 min
4 personer
Recept på gratinerade pastasnäckor.
Fler recept på:
Aubergine
Annons

Ingredienser

    1. ca 12 st stora pastasnäckor
    2. 125 g mascarpone, italiensk färskost
    3. 1 st kula mozzarella
    4. 2 dl riven parmesanost
    5. salt och peppar
    6. 1 st stor aubergine
    7. 1 dl olivolja
    8. 4 dl tomatsås

Gör så här

    1. 1.

      Beredning: Koka pastasnäckorna nästan mjuka i lättsaltat vatten. Blanda mascarpone med riven mozzarella och parmesanost. Smaka av med salt och peppar.

    2. 2.

      Skiva auberginen i ca 7 mm tunna skivor och stek dem gyllenbruna i olivolja på båda sidor. Salta och peppra.

    3. 3.

      Häll tomatsåsen i en eldfast form. Fyll pastasnäckorna med ostblandningen, enklast om man använder en spritspåse. Varva snäckor, med öppningen uppåt, och aubergineskivor i formen. Ställ in i 175° varm ugnen och baka i ca 40 min.

    4. 4.

      Servera gratängen rykande varm.

Fler recept på:
Aubergine
Är innehållet i detta recept olämpligt?