Gratinerade grönsaker

Gratinerade grönsaker

Av: / Foto: Kent Jardhammar
40 min
2 port
Enkelt tillbehör, bara att skära upp och lägga i ugnen!
Fler recept på:
Potatis, Rödlök, Morot
Annons

Ingredienser

    1. 200 g potatis
    2. 100 g morot
    3. 1/2 st rödlök
    4. 1/2 st gul paprika
    5. 1/2 st röd paprika
    6. 1/4 st squash
    7. 1 msk olja
    8. salt, peppar
    9. 150 g getost
    10. 1/2 msk honung
    11. 2 msk pumpafrön

Gör så här

    1. 1.

      Skär 200 g potatis, 100 g morot, ½ rödlök, ½ gul paprika, ½ röd paprika och ¼ squash i lika stora bitar.

    2. 2.

      Blanda rotsaker och lök med ½ msk olja, salt och peppar på en plåt. Tillaga i 225° ca 10 min.

    3. 3.

      Blanda resterande grönsaker med ½ msk olja, salt och peppar och lägg på plåten. Stek 15–20 min till.

    4. 4.

      Smula över 150 g getost och ringla över ½ msk honung. Gratinera ytterligare 10 min.

    5. 5.

      Rosta 2 msk pumpafrön i torr panna och strö över.

Fler recept på:
Potatis, Rödlök, Morot
Är innehållet i detta recept olämpligt?