Gratinerade getostsnittar

Gratinerade getostsnittar

Av: / Foto: Ulla Alderin, Tine Guth Linse
30 min
20 stycken
Om du har glutenintoleranta gäster går det förstås bra att byta ut crostinin mot glutenfritt bröd och rosta det själv.
Fler recept på:
Bröllop, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. ¾ dl pinjenötter
    2. 20 skivor färdigköpt naturell crostini
    3. 2 stycken små rullar getost à 200 g Ⓛ
    4. ¼ burk grillad paprika i olja à 200 g

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250° grill.

    2. 2.

      Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.

    3. 3.

      Lägg ut crostiniskivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Skär getosten i 20 skivor och lägg en på varje brödbit. Skär paprikan i mindre bitar och lägg åt sidan.

    4. 4.

      Gratinera snittarna högst upp i ugnen tills osten har fått fin färg, cirka 2 minuter. Passa noga.

    5. 5.

      Toppa med grillad paprika och pinjenötter. Servera genast.

Tips från kocken

Allra bäst nygratinerade.
Fler recept på:
Bröllop, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?