Gratinerade getostsnittar

Gratinerade getostsnittar

Av: / Foto: Ulla Alderin
30 min
20 stycken
Om du har glutenintoleranta gäster går det förstås bra att byta ut crostinin mot glutenfritt bröd och rosta det själv.
Fler recept på:
Bröllop, Nötter
Annons

Ingredienser

    1. ¾ dl pinjenötter
    2. 20 skivor crostini naturell
    3. 400 g getost, 2 rullar à 200 g Ⓛ
    4. ¼ burk grillad paprika i olja à 200 g

Gör så här

    1. 1.

      Sätt ugnen på 250° grill.

    2. 2.

      Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.

    3. 3.

      Lägg ut crostiniskivorna på en plåt klädd med bakplåtspapper. Skär getosten i 20 skivor och lägg en på varje brödbit. Skär paprikan i mindre bitar och lägg åt sidan.

    4. 4.

      Gratinera snittarna högst upp i ugnen tills osten har fått fin färg, cirka 2 minuter. Passa noga.

    5. 5.

      Toppa med grillad paprika och pinjenötter. Servera genast.

Tips från kocken

Allra bäst nygratinerade.
Fler recept på:
Bröllop, Nötter
Är innehållet i detta recept olämpligt?